Jak si vybrat vhodný hever ?

Nůžkový zvedák
Nůžkový zvedák na auto je skvělým pomocníkem v případě nečekané situace, kdy potřebujete vyměnit kolo na cestách. Není tedy překvapením, že ho mnozí řidiči vozí v kufru spolu s dalšími potřebnými věcmi. Doporučujeme ho však používat spíše jako nouzové řešení, protože na každodenní použití není ideální. Jeho manipulace vyžaduje větší fyzickou námahu.

Hydraulický zvedák
Hydraulický zvedák funguje na základě hydraulického válce, pumpy a ventilů, které umožňují efektivní zvedání těžkých břemen pomocí hydraulického tlaku. Tento typ může mít automatický mechanismus nebo fungovat na principu ruční pumpy.


Hydraulické zvedáky lze rozdělit do dvou kategorií:
Klasické hevery na kolečkách – Díky kolečkům je snadno přemístíte, což je ideální pro údržbu a opravy vozidel, kdy je potřeba mít snadný přístup pod auto.
Panenky – Tyto hevery jsou pevně ukotvené a určeny pro stabilní instalaci v dílně. Jsou skvělé pro podpěrné práce, kde je důležitá stabilita při zvedání těžkých předmětů, jako jsou motorové bloky.

        

Pneumatický (vzduchový) hever
Pneumatický zvedák vyžaduje buď kompresor, nebo můžete hydrauliku ovládat pomocí pumpy. Jeho konstrukce využívá stlačený vzduch k zvedání břemen.

Sloupový zvedák
Sloupové zvedáky najdete především v profesionálních autoservisech a pneuservisech. Tyto zvedáky zvedají auto z obou stran a umožňují zvednutí celého vozidla najednou. Často se používá elektrohydraulický dvousloupový zvedák s přejezdem, který má pevné sloupy a teleskopická ramena.

Hřebenový hever
Hřebenový hever má odlišnou konstrukci od klasických heverů. Skládá se z kolmé ozubené osy, otáčecí kliky, páky a brzdy, což mu dává specifické vlastnosti.

Zvedák na motorku
Existuje několik typů zvedáků na motorku, z nichž každý má své specifické použití:
Jednoduchý pákový zvedák – Ideální pro menší motorky nebo krosky, funguje na principu páky a umožňuje zvednout celý motocykl. Je třeba, aby motorka měla rám pod motorem nebo kryt, za který se dá nadzvednout.
Zvedák předního a zadního kola – Tento zvedák je konstruován jako „kolébka“ a umožňuje zvedání předního nebo zadního kola motorky. Zvedací stůl – Skvělý pro rozsáhlejší opravy nebo údržbu, robustní zařízení, na které motocykl najede a je pomocí hydraulického nebo pneumatického systému zvednut do vzduchu.

Bezpečnost a podpěrné stojany
Při zvedání jakýchkoli těžkých břemen je důležité mít kvalitní podstavce se zabezpečovacím mechanismem, který zajišťuje stabilní polohu. Díky podpěrám se můžete bezpečně pohybovat pod vozidlem bez obav o jeho pád.

  • Více než 4 000 produktů skladem
  • Vysoce kvalitní produkty
  • Silná mezinárodní přítomnost
  • Oficiální vendor pro Amazon
  • Přes 80 prodejních partnerů